21 Mart 2012 Çarşamba

Meteoroloji mühendisliği geleceğin meslekleri arasında

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, meteorolojinin, ABD'de geleceğin ilk 10 mesleği arasında sayıldığını bildirdi.

Kadıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tercih dönemi olan bugünlerde gençler, veliler ve öğretmenlerin işinin oldukça zor olduğunu ifade etti.

Bu yaştaki gençlerin, hayatına yön verecek büyük bir karar vereceğini belirten Kadıoğlu, şunları kaydetti:

''Dershaneler ya da bazı kurum ve kuruluşların yıllar önce hazırladığı meslek tanıtım kılavuzları da yetersiz, eski ve eksik. Şu an Türkiye'nin hem özel hem de kamu sektöründe büyük bir meteoroloji mühendisi açığı var. Meteoroloji mühendisleri şu anda THY'de uçuş hareket uzmanı olarak çalışıyor ve THY'de pilot adayı olarak da kabul edilen birkaç mühendislik dalı arasında yer alıyor. Meteoroloji, ABD'de geleceğin ilk 10 mesleği arasında sayılıyor. Meteoroloji mühendisliği, yüksek teknolojiye ve bilgiye dayalı, çok temiz ve güvenli iş ortamlarına sahip. Meteoroloji mühendislerinin yaptığı hava öngörüsü, ölçüm ve gözlemler, iklim değişimi, hava kirliliği, güneş ve rüzgar enerjisi, uzay havası, hidroloji, tarım ve orman, havacılık ve deniz meteorolojisi gibi konulardaki çalışmalar, insanlığın bugün karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardır.''

Kadıoğlu, meteoroloji mühendisliği okuyanların iş konusunda sorun yaşamayacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder